Direktlänk till inlägg 1 maj 2008

Tal på Sommarlust!

Av Caroline Olsson - 1 maj 2008 13:11

Idag har jag hållt 1a maj-tal på Sommarlust i Kristianstad.
Hyfsat mycket folk som lyssnade på mig och Anders Karlsson (försvarsutskottet i Riksdagen)

Tänkte lägga in mitt tal här så att ni kan läsa det =0)


"Mötesdeltagare, kamrater!

Jag heter Caroline Olsson och har tillsammans med Hanna Kier och Therese Sturesson nyligen startat nätverket ”Unga Sossar”.

Vi är ett nätverk som hoppas kunna engagera de ungdomar som egentligen är väldigt intresserade av vår politik, men som drar sig för att gå till långa och stela möten.

Vår idé är att samlas på ett café och diskutera olika frågor. Dit kan man komma och gå som man vill mellan kl 17 och 19 och utbyta information. Vi ska också fungera som bollplank till varandra och hjälpa till att skriva motioner och dyl.

Reinfeldts regering kallar sig ”det nya arbetarpartiet”. Ja, kanhända att de på ett vis är det. För med deras politik tvingas man att ta vilket jobb man än får. Oavsett om jag tidigare tjänat 14 eller 40 000kr i månaden måste jag ta ett jobb som bara ger 12 000kr.

Men hur var det egentligen de sa? ”Vi är ett parti för den som arbetar”. Ja, för de som arbetar som chefer eller på andra höga poster, visst! För det är INGET annat än gammal ”hederlig” borgar politik de kommit med.

På min lönelapp, jag kan berätta att jag jobbar på ett privat företag, dessutom!, där ser jag att sedan Reinfeldt tagit över har jag ungefär 400kr mer… TACK! Tack för den OERHÖRDA summan extra jag får behålla.   Inte ens det får jag, för den summan är motsvarande vad de höjt min a-kasseavgift med, närmare bestämt 395kr. Så tack för vad?

Och nu när dessutom nya vårbudgeten visar att arbetslösheten är på väg tillbaka, vad ska de då kalla sig?     Kanske det jag sagt hela tiden, ”Ulven i fårapläd”.

Inget gör mig argare än när människor säger ”vi borde ha lyssnat på er innan valet”

Nu är det för sent! Våra statliga tillgångar säljs ut för fullt, vilket kanske lättar statsskulden för stunden, men om några år! Hur ser det ut då?! Då står vi där med skägget i brevlådan och har inget som genererar pengar!    Eller om vi har tur kanske vi har något litet som de inte hunnit sälja ut, trots deras stora hets!  

Det är ju också ett smart drag, förresten!  De genomför allt som vi tycker känns dåligt nu, för att vi ska ha glömt det när det är dags för nästa val.    Jag tänker iaf inte låta det falla i glömska! Det ska höras långt fram i tiden, hur de försökte urholka välfärden, facken, äventyrade hela landets ekonomi och fortsatte att slå på de som redan låg!

För det är det deras politik går ut på. Precis som vanligt! De är inget nytt arbetarparti. Det finns bara ett sådant. Och vi måste stoppa dessa bedragare!

Sen kommer vi till våra äldre. Fritt val. Det låter säkert frestande att kunna bestämma vem som ska städa, laga mat och bädda. Att få välja vem man öppnar dörren för.

Men riktigt så är det inte. Man kan inte välja att Kajsa eller Peter ska komma två gånger/vecka. Man väljer enbart vilket företag som kommer.

Hur lätt är det, när man kanske ser lite dåligt och man har så mycket annat att tänka på, och det kommer en hel hög med information om olika företag som kan erbjuda sina tjänster?

Ska man läsa genom allihop?

Eller blir det kanske så att de som betalar bäst får sina papper överst i högen?    

Och hur besviken blir man sen inte, när det iaf inte är samma person som kommer varje gång?        Och hur går det när de börjar erbjuda sina extratjänster?
De kan klippa gräs, gå och handla på just den affären man vill och allt annat som man kan önska sig. Det låter ju som himmelriket!!     Men ack, när fakturan kommer, för med största sannolikhet har de då glömt att nämna hur dyrt det är. Vad det faktiskt kostar. Eller har man helt enkelt köpt detta iaf, då det är så tillgängligt att det är svårt att tacka nej. Ofta har man svårt att säga nej tack till en person öga mot öga.   

För vem säger nej till Scouterna när de knackar på och vill sälja kakor?

Tanken med nätverket är att vi ska lobba för sådana här viktiga frågor, och många fler. Vi hoppas att många ungdomar mellan 20-30 år vill vara med och diskutera detta, gärna från flera olika nämnder. För som ni hör är jag inte enbart intresserad av vårdfrågor, trots att jag ”bara” sitter i omsorgsnämnden.        

Då han man möjlighet att få fram sina åsikter till den nämnd som berörs.

Jag fick i uppdrag att nämna en sak som är mindre bra med dagens regering och en positiv sak som vi vill få genom.

Detta visade sig vara mycket svårt….. För det finns så mycket som de gör fel!  Jag skulle med lätthet kunna räkna upp flera saker till, men då skulle vi sitta här till midnatt!

Lika svårt är det att nämna EN sak som vi vill genomföra. Vi vill så mycket.

Mest av allt vill vi engagera fler ungdomar.

Vi tror att det går bättre om man slipper sitta på möten, som man har så gott om i övrigt ändå.

Det syns nog roligare att ta en fika och prata lite löst om saker man intresserar sig för.

Därför har vi stora förhoppningar för detta nätverk.

Kamrater.

Vi får aldrig glömma vår historia! Vårt parti har den vackraste historia som finns att förtälja. Om hur människor går ihop för att stötta varandra i svårigheter. Hur man störtar det gamla i grusen och slavar stiger upp för att slå sig fria! Så låt oss nu från mörker stiga emot ljuset!

Vi är socialdemokrater, vi slår som bäst från underläge.

UPP TILL KAMP!!!

Tack!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Caroline Olsson - 31 mars 2016 18:15

Det här är rena tramseriet!http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/opposition-vill-att-eriksson-s-avgar/   Jag hörde redan imorse på radion att treklövern och SD kräver ordförandes avgång och jag satte nästan i halsen!Helt ärligt; det är v...

Av Caroline Olsson - 31 december 2015 22:39

Så var det dags att summera det gångna året än en gång. Jag höll först på att glömma mitt årliga inlägg och var på väg att gå och lägga mig utan det, men kom på att det trots allt är en tradition, så lika bra att hålla den igång!   Året har bju...

Av Caroline Olsson - 1 november 2015 21:30

Ibland är jag lite extra modig!Ibland får man helt enkelt lägga rädslan åt sidan och prova på något skrämmande. Efteråt är det enormt stärkande.   Min fina Shiny har jag haft i 12 år, och sedan jag fick henne har jag inte ridit någon annan häst...

Av Caroline Olsson - 28 oktober 2015 16:15

För ett par veckor sen fick jag eld i baken!!Plåtslagaren skulle komma på måndagen, och på fredagen kom jag på att jag måste måla klart "lådan" under taket innan hängrännorna kommer på plats!   Som tur var skulle jag släppa ut hästarna på helgen,...

Av Caroline Olsson - 27 oktober 2015 22:30

Nä minsjäl!Det var det värsta!   Han den där som varit så få förunnad är det dags att lägga på hyllan nu! Att han är sjukt skum har jag redan konstaterat. Det kan gå ett par veckor utan att han hör av sig, och sen plötsligt hör han av sig var...

Presentation

Omröstning

Skulle du kunna tänka dig att ta hand om ett omplaceringsdjur? (Glöm inte att kontakta mig i så fall www.carolz.se eller carolz_84@hotmail.com)
 Helt klart
 Kanske
 Det beror på
 Antagligen
 Antagligen inte
 Absolut inte

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carol'z

Dela

Bookmark and Share

Min Instagram


Skapa flashcards