Alla inlägg den 26 juli 2010

Av Caroline Olsson - 26 juli 2010 22:42

Jag läser ofta, gärna och mycket.

Just nu håller jag på med en bok av Priscilla Cogan - Dagbräckning.

Den är full av goda ordspråk och berättelser som är värda eftertanke.


Här kommer ett utdrag:

Den nakna Sanningen brukade gå omkring på gatorna utan något sin vare sig skylde eller prydde. Antingen struntade folk i honom eller också vände de sig bort i avsky när de fick syn på honom. Men en dag när han som vanligt kände sig utstött, råkade han sin vän Liknelsen som var klädd i vackra kläder och omgiven av vänner.

     Han klagade: " Hur kan det komma sig att du får så mycket uppmärksamhet medan jag, själva Sanningen, inte får någon alls?"

    Liknelsen svarade: "Därför att du går omkring som du är utan några prydnader. Ingen tycker om att möta den nakna Sanningen öga mot öga. Låt mig hjälpa dig."

    Liknelsen klädde upp Sanningen i några av sina vackraste plagg. Och se, överallt där Sanningen visade sig i sin nya vackra dräkt reste sig människor och gav honom sin uppmärksamhet.

    Sanningen är och förblir densamma med eller utan försköningar, men de flesta människor klarar inte av att stå ansikte mot ansikte med den nakna Sanningen. Därför är det ofta så att Sanningen kan tränha in i människors hjärtan enbart när den är iklädd en liknelse.

Presentation

Omröstning

Skulle du kunna tänka dig att ta hand om ett omplaceringsdjur? (Glöm inte att kontakta mig i så fall www.carolz.se eller carolz_84@hotmail.com)
 Helt klart
 Kanske
 Det beror på
 Antagligen
 Antagligen inte
 Absolut inte

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carol'z

Dela

Bookmark and Share

Min Instagram


Ovido - Quiz & Flashcards